Scènefoto Bjorn Frins

Première theaterwandeling Ik Ben Hier

ma 16 sep. ’24

Aanstaande vrijdag 20 september vindt de première plaats van de theaterwandeling Ik Ben Hier. Al wandelend door Maastricht hoor je via een koptelefoon muziek en verhalen van nieuwe Maastrichtenaren. Over hun jeugd, oorlog, onderweg zijn, angst, verlies, hoop, liefde en het leven in Maastricht. In het straatbeeld zie je onderweg diverse scènes die aansluiten bij het verhaal. Ik Ben Hier is een productie van Zout o.l.v. Letiza Rompelberg en van Toneelgroep Maastricht. De eerste voorstellingen vinden plaats in het openingsweekend van Musica Sacra.

Letizia Rompelberg, maker en artistiek leider van Zout: “Het onderwerp vluchtelingen en migratie lijkt ver van je af te staan. Met Ik Ben Hier willen we laten zien dat de nieuwkomers in de stad deel uitmaken van je dagelijkse realiteit. Dat ze, net als jij en ik, hun reis door het leven aan het maken zijn.”

Vahid is één van de nieuwe Maastrichtenaren wiens verhaal je hoort: "Als we naar elkaar kijken, vormen we in een paar seconden een mening over elkaar. Gek toch? Dat gebeurt vanzelf, daar kunnen we niets aan doen. Maar het mooie is, een mening kun je altijd bijstellen. Het is nooit te laat om elkaar écht te leren kennen, door met elkaar te praten liever nog, door met elkaar te lachen.”

De theaterwandeling Ik Ben Hier is van 20 september tot en met 29 september in de weekenden op verschillende tijden bij te wonen. 

Meer info en tickets

Lees in De Limburger een uitgebreid artikel over Ik Ben Hier Maastricht.